IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заявленията при безработица в САЩ достигнаха 4-седмично дъно

Последните данни за трудовия пазар помагат за намаляване на страховете от рецесия

16:26 | 22.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Заявленията за обезщетения при безработица в САЩ намаляха до 4-седмично дъно, което е поредният сигнал за силата на пазара на труда в страната, съобщава Bloomberg.

Броят на заявленията е намалял с 12 хил. до 209 хил. през седмицата, приключила на 17 август, според данни на Министерство на труда. Това е под всички оценки в проучването сред икономисти на Bloomberg. Четириседмичната плъзгаща се средна стойност, считана за по-добра мярка за пазара на труда, тъй като отпада волатилността от седмица до седмица, се повишава с 500 до 214,5 хил. 

Заявленията при безработица в САЩ остават близо до исторически ниски нива, което може да помогне за намаляване на страховете от рецесия.

Заетостта остава на добри нива, дори когато започват да се появяват пукнатини в производствения сектор и бизнес инвестициите.

Данните за броя на новите работни места, които предстои да излязат на 6 септември, ще хвърлят светлина върху въпроса дали последната ескалация на търговската война с Китай е повлияла на наемането на служители от страна на американския бизнес. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 20:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още