IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Activision Blizzard прогнозира по-високи приходи

Въпреки че гейминг бумът отшумява, компанията е оптимистично настроена

22:27 | 04.08.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Activision Blizzard прогнозира коригирани приходи за текущото тримесечие над очакванията, докато очаква, че търсенето на популярните франчайзи „Call of Duty” и „Candy Crush” ще остане силно. Новината изпрати цената на акциите на компанията с 4% нагоре по време на следборсовата търговия, предава Ройтерс.

Това се случва, след като конкурентът Take-Two Interactive Software, създател на „Grand Theft Auto” разкри очакванията за коригираните му приходи от продажби за второто тримесечие, които се оказаха под прогнозите на анализаторите.

Activision Blizzard заяви, че очаква силно представяне на „Candy Crush” и „World of Warcraft” през третото тримесечие, допълнено от пускането на „Diablo II: Resurrected”.

Тя прогнозира, че тримесечните ѝ коригирани приходи ще са в размер на 1,85 млрд. долара, докато анализаторите очакват 1,81 млрд. долара.

Издателите на видео игри се радваха на скок на потребителските разходи, след като миналата година пандемията принуди хората да прекарват повече време у дома, но с разхлабване на мерките и поставянето на ваксините геймърите намаляват времето, което прекарват в игра, за сметка на активности навън.

Миналата седмица Microsoft заяви, че приходите ѝ от съдържание и услуги за Xbox са спаднали през четвъртото тримесечие.

Activision Blizzard повиши прогнозата за годишните си коригирани приходи до 8,65 млрд. долара, което се оказа под прогнозата за 8,77 млрд. долара по данни на Refinitiv.

По-рано тази седмица компанията заяви, че Джей Алън Брак, президент на Blizzard Entertainment, ще напусне след близо три години на тази позиция.

Оттеглянето се случва седмици, след като срещу него беше заведено дело за сексуална дискриминация и сексуален тормоз.

„Ангажирани сме да направим всичко възможно, за да се уверим, че нашата компания има приветстваща, поддържаща и сигурна среда“, коментира главният изпълнителен директор Боби Котик.

Компанията отчете 1,92 млрд. долара за второто тримесечие, приключило на 30 юни, което се оказа малко над очакванията за 1,90 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
mrynmryn
преди 2 години
Боби Котик, ще ги затрие като компания, вече здраво е започнал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още