IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blackberry World вече има над 100 000 приложения

Първите тестове обаче показват, че качеството не е високо, а редица познати имена липсват

10:01 | 22.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Blackberry World вече има над 100 000 приложения

Точно навреме за днешния старт на продажбите в САЩ на смартфона BlackBerry 10 производителят уведоми, че броят приложения в магазина му е надхвърлил 100 000. Наскоро към тях бяха добавени такива за Amazon Kindle, OpenTable и The Wall Street Journal. В следващите няколко седмици ще последват CNN, The Daily Show, Ebay и Skype, предава ZDNet.

Това означава, че през последните седем седмици в онлайн магазина са били добавени около 30 000 апликации. При представянето на устройствата в края на януари имаше едва 70 000 приложения – нов рекорд за нова операционна система, което Blackberry постигна чрез т. нар. Система “Portathons” - с по 100 долара извнъредна премия за одобрено приложение. Онези разработчици, които имат повече от едно приложение, получават и допълнителна награда, както и достъп до развойната версия за устройства с BlackBerry 10.

Първоначалните тестове на засега единствения смартфон с BB10 – Z10, показват обаче, че предложенията в Blackberry World не са много прегледни. Качеството им не е особено високо и липсват много познати имена. Също така обявената вече актуализация на таблета BlackBerry PlayBook продължава да се бави, така че потребителската база още не може да използва разширеното използване на приложения.

„Реакциите на платформата BlackBerry 10 и приложенията са изключителни", твърди заместник-изпълнителният директор на BlackBerry Мартин Малик в прессъобщение. "Ние постоянно чуваме от разработчици, че с инструментите за BlackBerry 10 се работи лесно и че ние им даваме възможност да се открояват от другите, каквато не намират в други платформи."

За отрицателни реакции по отношение на Blackberry вчера се погрижи материал на британския Guardian, според който новият BlackBerry 10 все още не отговаря на строгите изисквания за безопасност на правителството на Обединеното кралство. Информацията се оказа до голяма степен невярна. Агенцията за одити отбелязва, че решение се очаква едва през лятото. Британският вестник оттегли статията си без коментар.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още