Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Доместина привлече нови 1 млн. лева

Сред новите инвеститори в компанията е съоснователят на Telerik Васил Терзиев

Доместина привлече нови 1 млн. лева

Снимка: Domestina

Компанията за професионална помощ за дома „Доместина” завърши нов кръг на инвестиране в размер на 1 млн. лева, съобщават от компанията.

Методът на инвестиране е заем, конвертируем в дялове, а инвестициите са направени изцяло от бизнес ангели.

Двама от настоящите инвеститори увеличават дела си в компанията – Вероника Пунчева, старши вицепрезидент на Metro Group, и съоснователят на Telerik Светозар Георгиев. Към инвеститорите се присъединява и съоснователят на Telerik Васил Терзиев, посочват още от "Доместина”. 

Още по темата

От началото на тази година "Доместина” стартира операции във Варшава, а развитието ѝ там привлече Анета Михалкович. Тя напусна позицията директор Клиентски услуги на Google за Италия и Испания и застана начело на българската фирма в полската столица. Под ръководството на Михалкович полското звено на "Доместина”се подготвя да стартира работа в още пет града в Полша.

По думите на главния изпълнителен директор на "Доместина” и неин съосновател Владислав Симов основната цел на компанията е да потвърди и оптимизира механиката за отваряне на нов пазар и изграждане на вътрешна структура.

Той твърди, че основният проблеми, с който се бори фирмата - недостигът на работна ръка, може би е намерил решение. То е крие в комбинацията от „някои новости, които въведохме, и които практически мотивират органичен ръст на броя изпълнители, без оперативно участие на мениджмънт екипа на компанията“.

Според Симов компанията иска да е абсолютно сигурна в цикъла на разработване на нов пазар, преди да подходи към разрастване на бизнеса в нови държави.

През последните месеци „Доместина” обяви стартирането на услугата Domestina@work, предлагаща на офисите лесна възможност да заявяват и управляват услуги за почистване. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини Domestina

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Tencent Music набра 1,1 млрд. долара от американското си IPO