Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Лидерите на Amazon, Google, Apple и Facebook са готови да говорят пред Конгреса

И четирите компании са изразили желание да главните им изпълнителни директори да бъдат изслушани във връзка с разследване

Лидерите на Amazon, Google, Apple и Facebook са готови да говорят пред Конгреса

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Главните изпълнителни директори на четири технологични гиганта – Amazon, Apple, Facebook и Google, се съгласиха да бъдат изслушани пред Правосъдната комисия към Камарата на представителите в Съединените щати, обяви говорител пред CNBC.

Лидерът на Apple Тим Кук е последният потвърдил присъствието си на изслушването, сочи статия в Politico. Според нея Facebook и Google са дали съгласието си техните висши мениджъри да участват, ако и други компании направят същото. В писмо до комисията Amazon твърди, че главният ѝ изпълнителен директор Джеф Безос е готов да говори, сочи копие на текста, разгледано от CNBC миналия месец.

Още по темата

Изслушването ще бъде първият път, в който и четиримата директори ще бъдат изслушани заедно от Конгреса, макар че все още не е ясно дали събитието ще се случи на място или виртуално предвид пандемията от Covid-19.

Очаква се изслушването да се проведе в края на юли, макар че представител на комисията не е споделил повече подробности за датата и формата. Въпреки че Марк Зукърбърг (Facebook), Сундар Пичай (Google) и Тим Кук (Apple) са ветерани в подобни изслушвания, Джеф Безос от Amazon досега не се е явявал пред Конгреса.

Говорител на Facebook е отказал да коментира въпроса и е насочил журналистите към комисията. Този на Amazon също не е пожелал коментар и дал насока към писмото, което компанията е изпратила към комисията, потвърждавайки участието на Безос. Google не е коментирала, а представители на Apple не са отворили на запитванията за коментар.

Още през юни 2019 г. Правосъдната комисия обяви, че започва антитръстови разследвания на четирите технологични компании. Изслушването на главните изпълнителни директори ще е една от последните стъпки преди завършването на разследването, което се очаква да доведе до нови предложения за законодателни промени и до регулация на дигиталния пазар.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Какви са амбициите на България в света на технологиите с изкуствен интелект?