IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mitsubishi Gas Chemical ще строи в Китай завод за почистващи препарати за чипове

Компанията планира да въведе в експлоатация своя нов завод още през първата половина на 2022 г., за да произвежда свръхчист водороден пероксид

11:45 | 12.02.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Kyle Grillot/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kyle Grillot/Bloomberg

Японският концерн Mitsubishi Gas Chemical ще построи нов завод в Китай, който ще произвежда почистващи препарати за полупроводници, за да отговори на нарастващото търсене и да затвърди своята позиция на лидер на световния пазар, съобщава Nikkei Asia Review. 

Средствата за почистване на чипове се използват за отстраняване на фините частици, получени в процеса на производство. Mitsubishi Gas Chemical е глобален лидер в тази сфера с дял от около 50%.

Търсенето на полупроводници се засилва в световен мащаб през последните години, до голяма степен поради пускането на 5G мрежите и растежа на Интернет на нещата. Чрез укрепване на системата си за доставка на продукти, Mitsubishi Gas Chemical се надява да спечели от това нарастващо търсене.

Компанията планира да въведе в експлоатация своя нов завод още през първата половина на 2022 г., за да произвежда свръхчист водороден пероксид.

Mitsubishi Gas Chemical не разкрива размера на инвестицията.

Свръхчистият водороден пероксид се получава чрез повишаване на чистотата на обикновения водороден пероксид, който обикновено се използва като дезинфектант. Като почистващ агент при производството на чипове, свръхчистият водороден пероксид се използва за отстраняване на фини частици, без да се уврежда деликатната микроскопична верига на чиповете. Използва се и в процеса на полиране и ецване.

Очаква се новият завод на Mitsubishi Gas Chemical в Китай да разполага с годишен капацитет от 90 000 тона. Компанията се надява да се възползва от търсенето в страната, където полупроводниковата индустрия се разраства.

Концернът вече произвежда свръхчист водороден пероксид в Япония, Южна Корея, Тайван, САЩ и Сингапур. Новият завод в Китай ще увеличи глобалния му годишен капацитет с 16% до 644 000 тона. Mitsubishi Gas Chemical твърди, че контролира около 50% от световния пазар на свръхчист водороден пероксид.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още