IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic обмисля продажбата на една от китайските си фабрики

Компанията се надява да получи над 450 млн. долара от сделката

10:15 | 10.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Panasonic обмисля продажбата на китайската си фабрика, която произвежда камери за сигурност. Компанията се надява сделката да достигне тойност над 450 млн. долара, пише японският ежедневник Nikkei, цитиран от Ройтерс.

Panasonic иска да приключи набирането на първоначални оферти в началото на април, а сред потенциалните купувачи се нареждат американският фонд за дялово инвестиране Carlyle Group и британските Permira и CVC Capital Partners, обяви Nikkei, без да разкрива имената на източниците си.

Panasonic очаква да получи над 50 млрд. йени (468 млн. долара) от продажбата на завода си, разположен в една от югоизточните китайски провинции. Тези пари тя може да използва за друг ключов бизнес, като автомобилните батерии например.

Компанията може да прекрати преговорите, ако не получи достатъчно добри оферти, допълва вестникът. Представител на фирмата твърди, че тя обмисля няколко опции за засилване на бизнеса си с камери за сигурност, но все още нищо не е решено. Carlyle и CVC Capital Partners не са открити за коментар, а Permira е отказала да говори по въпроса.

Panasonic, ексклузивен доставчик на батерии за масовия модел на Tesla - седанът Model 3, се опитва да разшири портфолиото си от продукти, свързани с шофирането, за да се конкурира по-успешно с компании като Bosch и Continental. 

За да намали зависимостта си от Tesla, миналата година Panasonic си партнира с Toyota Motor, за да разработи и да предложи батерии за електромобили.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още