IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политиката на Schneider Electric за устойчиво развитие с високо отличие в две престижни класации

Групата намира място в Топ 100 на най-устойчивите корпорации в света на Corporate Knights, както и в А-листата на Carbon Disclosure Project (CDP)

15:18 | 23.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Политиката на Schneider Electric за устойчиво развитие с високо отличие в две престижни класации

Schneider Electric, лидерът в дигиталната трансформация в енергийния мениджмънт и автоматизацията, бе отличен в две значими класации. Компанията зае първо място в категория „Промишлени конгломерати“ в Топ 100 на най-устойчивите корпорации в света на списанието за устойчив бизнес Corporate Knights. От своя страна Carbon Disclosure Project включи Schneider Electric в годишния си списък за девета поредна година. Резултатите от двете класации бяха обявени по време на първия ден от годишната среща на Световния икономически форум в Давос, където устойчивото използване на природните ресурси е преобладаваща тема.

Schneider Electric е сред 100-те най-устойчиви компании в света за седма поредна година, заемайки първо място в категорията „Промишлени конгломерати“ и двадесет и девето място в общата класация на специализираното издание Corporate Knights. Повече от 7500 компании са били оценени по двадесет и един ключови показателя, които покриват управление на ресурсите, служителите, финансите, т. нар. „чисти приходи“ (показателят измерва приходите на компанията от всички стоки и услуги, които имат ясни екологични и социални придобивки) и изпълнението на поръчките при подреждането на водещата стотица.

В годишния списък на Carbon Disclosure Project CDP “A-List” Schneider Electric се нареди сред 179 отличени компании. Приема се, че методът за оценяване на неправителствената организация е златен стандарт за корпоративна екологична прозрачност и сигурен източник на информация както за потребители, така и за инвеститори. Отчетени са предприетите действия на френската компания за ограничаване на емисиите, смекчаване на климатичните рискове и приносът й към развитието на нисковъглеродна икономика.

Критичното състояние на климата и свързаното с това управление на икономическите рискове са най-голямото предизвикателство за нашето поколение. Трябва да преосмислим начина, по който живеем, по отношение на енергията, сградното проектиране, индустрията и градовете, и да използваме технологиите, за да тръгнем по различен път към свят с нулеви въглеродни емисии. Тези въпроси са ключови и трябва да бъдат в дневния ред на тазгодишния Световен икономически форум“, коментира изпълнителният директор на Schneider Electric Жан Паскал Трикоар. „В Schneider Electric ангажиментът ни към въглеродния неутралитет е вложен в нашите бизнес решения и управление. Всичко обаче трябва да се случва в по-голяма степен и по-бързо. Признанието за нашите усилия както от Carbon Disclosure Project, така и от сп. Corporate Knights е много положителна стъпка и ни дава допълнителен тласък“, посочи той.

Двете класации еднозначно отличават ангажираността към устойчиво развитие на Schneider Electric, постигната благодарение на Schneider Sustainability Impact (SSI). Обновяван на всеки четири месеца, този документ е източник на информация за инвеститорите относно достигнатия напредък към амбициозните зелени цели на компанията на базата на 21 ключови индикатора за климат, кръгова икономика, здраве, справедливост, етика и развитие. В края на 2019 г. компанията завиши девет от целите си по тези индикатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още