IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разработчикът на Fortnite набра 1 млрд. долара капитал

Оценката на компанията достигна близо 29 млрд. долара

22:34 | 13.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Andrew Harrer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Гейминг компанията Epic Games обяви, че е набрала 1 млрд. долара в рамките на най-новия си кръг на финансиране. Той оценява разработчика на хитовата игра Fortnite на 28,7 млрд. долара, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че е получила допълнителна инвестиция от 200 млн. долара от Sony Group в рамките на кръга, в който са се включили и Appaloosa, Baillie Gifford и KKR & Co.

Главният изпълнителен директор на Epic Games Тим Суини остава контролиращ акционер в компанията след последната инвестиция, гласи изявлението на Epic Games.

“Инвестицията ще ни помогне да ускорим работата си по изграждането на свързани социални преживявания във Fortnite, Rocket League и Fall Guys, докато подкрепяме разработчиците на игри и създателите чрез Unreal Engine, Epic Online Services и Epic Games Store”, коментира Суини.

Миналата година Epic получи 250 млн. долара инвестиция от японската компания Sony в замяна на миноритарен дял.

През 2018 г. компанията се сдоби с 1,25 млрд. долара финансиране от инвеститори, включително KKR.

Междувременно Epic Games продължава съдебната си битка с американския технологичен гигант Apple във връзка с комисионата от 30% от приходите, които той прибира от собствениците на приложения в App Store.

Преди дни Apple разкри как планира да атакува Epic в съда. Тя иска да изтъкне, че потребителите и разработчиците могат да пострадат, ако бъдат изпълнени исканията на Epic Games и бъдат направени промени в магазина за приложения.

Припомняме, че гейминг студиото настоява да няма никакви ограничения за приложенията, достъпни в App Store, независимо дали става дума за съдържанието или за технологиите им. Apple смята, че този подход би бил в ущърб на потребителите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още