Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Ричард Брансън продаде акции от Virgin Galactic за над 150 млн. долара

Продажбата е извършена в периода от 12 до 14 април

Ричард Брансън продаде акции от Virgin Galactic за над 150 млн. долара

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Сър Ричард Брансън, основателят на Virgin Galactic, който помогна на компанията да стане публична през 2019 г., е продал акции от нея за над 150 млн. долара през последните три дни, сочат документи, подадени до регулаторите в САЩ, пише CNBC.

Брансън и четири компании, които той притежава, включително Virgin Group, са продали 5 584 000 акции от Virgin Galactic между 12 и 14 април. Общата стойност на книжата е 150,3 млн. долара. Те са продадени на цени между 26,85 долара и 28,73 долара.

Още по темата

Virgin Galactic не е отговорила веднага на запитванията за коментар пред CNBC. Книжата на компанията завършиха борсовата сесия в сряда на ниво от 26,68 долара, като от началото на годината стойността им е нараснала с 12 на сто.

Брансън продаде акциите само месец след като председателят на Virgin Galactic Чамат Палихапития продаде останалия си личен дял от фирмата. По това време Палихапития коментира пред CNBC, че планира да пренасочи средства „към голяма инвестиция, насочена към борбата с климатичните промени“, но допълни, че остава „посветен както винаги на екипа, мисията и перспективите пред Virgin Galactic”.

Миналата година, когато пандемията на Covid-19 засегна бизнеса с туризъм и почивки на Virgin Group, Брансън продаде част от дела си в Virgin Galactic за около 500 млн. долара.

Компанията за космически туризъм работи по завършване на разработката си на космически кораб, който да превозва хора „до ръба на Космоса и обратно“. Virgin Galactic се сблъска с проблеми през декември, когато електромагнитни смущения я накараха да прекрати новия си опит за осъществяването на космически полет. Очаква се следващият опит да е през май.

Забавяния в разработката отложиха във времето планирания дебют на Virgin Galactic в услугите за космически туризъм. Главният изпълнителен директор Майкъл Колглейзиър заяви, че компанията не очаква да започне търговски полети поне до началото на 2022 г.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Приходите на Roblox продължават да растат според първия отчет след листването ѝ