IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Salesforce очаква по-високи приходи от прогнозите за фискалната 2019 г.

Компанията увери инвеститорите, че може да продължи растежа си

11:51 | 07.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската софтуерна компания Salesforce.com прогнозира приходи за 2019 г., които могат да надминат очакванията, като увери Wall Street, че може да продължи да расте, пише Bloomberg.

Приходите на компанията ще достигнат 12,45 до 12,5 млрд. долара през годината, която завършва през януари 2019 г., обяви Salesforce. Сумата може да се окаже над прогнозата за 12,45 млрд. долара, направена от анализатори, анкетирани от Bloomberg.

В резултат от новините акциите на компанията повишиха стойността си с 2,2% по време на следборсовата търговия в понеделник.

Прогнозата за продажбите означава, че компанията ще се радва на растеж от около 20% на годишна база, във високия диапазон на прогнозата. Salesforce, която разработва софтуер, помагащ на компаниите да управляват връзките си с клиентите, разкри прогнозата си по време на първия ден от своето годишно събитие Dreamforce в Сан Франциско, където представи нови продукти и тъкмо сключено партньорство с облачните услуги на Google.

Всъщност Google ще предлага на клиенти на Salesforce лицензи за G Suite без допълнителна такса за до една година, като част от споразумението, обяви фирмата.

Партньорството също така ще интегрира Salesforce с Google Analytics, свързвайки данните за продажбите, рекламите и маркетинга в двете платформи.

Salesforce, която вече има връзка с Amazon Web Services, нарече Google Cloud предпочитан доставчик на публичен облак и заяви, че планира да го използва, за да поддържа международната експанзия на компанията.

„Нашето партньорство с Google представлява най-доброто от двата свята за нашите клиенти“, коментира Марк Бениоф, главният изпълнителен директор на Salesforce и неин председател.

Amazon Web Services ще остане също като предпочитан доставчик на публичен облак, обяви Salesforce в Сан Франциско.

През 2016 г. компанията избра Amazon Web Services за предпочитан доставчик на публична облачна инфраструктура. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още