IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung също поиска прототипи на iPad и iPhone

Южнокорейската компания обвинява на свой ред Apple, че копира моделите й

09:54 | 30.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Samsung ще трябва да предостави на адвокатите на Apple достъп до разработките и на&nbsp;Samsung Galaxy Tab 10.1. <em>Снимка: Samung&nbsp;</em></p>

Samsung ще трябва да предостави на адвокатите на Apple достъп до разработките и на Samsung Galaxy Tab 10.1. Снимка: Samung 

Корейската компания за потребителска електроника Samsung, която в момента води патентна война с американския концерн Apple, подаде предложение в съда за ранен достъп до дизайна и прототипа на предстоящите версии на iPad и iPhone на американците, пише Bloomberg.

Преди около месец обаче Apple нанесе първия удар, обвинявайки Samsung, че копира моделите й. Компанията на Стив Джобс изиска достъп до непускани на пазара продукти на Samsung преди месец и вече извоюва първа малка победа, след като съдия от калифорнийския съд в Сан Хосе постанови адвокатите на Apple да получат достъп до текущите и бъдещите разработки на южнокорейската корпорация в областта на смартфоните и таблетите, както и до маркетинговите й материали в рамките на 30 дни.

По-конкретно се визират смартфоните с операционната система Samsung Galaxy S II, Infuse 4G и Droid Charge, както и до таблетите Samsung Galaxy Tab 10.1 и Galaxy Tab 8.9.

В последствие Samsung отправи ответен удар, като обвини Apple, че също копира моделите й. Южнокорейците отговориха реципрочно, като изискаха достъп до предстоящите модели на Apple.  

Според технологичния блог thisismynext.com има съществена разлика между исковете на Apple и Samsung - неиздадените продукти, чийто дизайн се изисква от Samsung, вече са преминали прототипната фаза и се подготвят за пускане на пазара.

Съдията посочва, че Samsung дори вече е стартирала рекламата на посочените устройства и поради този факт не може да оспорва решението да даде достъп до дизайна и прототипите им.

Apple пък има практика да анонсира продуктите си съвсем малко преди вече да са на пазара. Този подход работи добре за компанията и в случая й носи допълнителни позитиви, тъй като вероятно ще бъде решаващ в делото и ще доведе от отхвърляне на молбата на Samsung. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още