IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung отвръща на патентната атака на Apple

Южнокорейската компания е внесла съдебни жалби за нарушени патенти по отношение на технологиите за мобилни комуникации

11:53 | 22.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Samsung отвръща на патентната атака на Apple

От Samsung са заявили, че на свой ред са завели дело срещу Apple за нарушаване на патентните им права, седмица след като Apple подаде оплакване в щатски федерален съд, че Samsung копира продуктите й, предава Bloomberg.

Samsung е внесла жалби до съдилища в Сеул, Токио и Манхайм, твърдейки, че от Apple са нарушили патенти по отношение на технологиите за мобилни комуникации. От Apple са отказали коментар.

Става въпрос за патенти на Samsung, свързани с комуникационни стандарти и технология, която осъществява безжичен трансфер на данни между мобилни телефони и персонални компютри, са уточнили от южнокорейската компания.

Това развитие задълбочава правния спор, който сблъсква производителят на продуктите iPhone и iPad (Apple) с този на Galaxy (Samsung), на фона на растящо търсене за смартфони и таблетни копмютри.

Главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс, който разчита на Samsung за доставката на чипове за продуктите на своята компания, заяви миналия месец, че Samsung е сред производителите на таблети, които се опитват да превърнат 2011 в „годината на подражателите”.

Apple е вторият по големина клиент на Samsung - най-големият производител в света на чипове за съхранение на данни.

„Това е просто бизнес. Обичайният начин за справяне с такива случаи е контра иск. Това не е между ръководствата на компаниите – техните адвокати ще решат въпроса”, коментира Чан Дзин, бизнес професор в Националния университет на Сингапур.

”Apple може би се опитва да разнообрази доставчиците си и да намали зависимостта си от Samsung”, казва Дзин. „Никой друг доставчик обаче няма толкова ниски разходи, така че вероятно Apple няма да загърби изцяло Samsung”, посочва той.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още