IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell: Apple в крайна сметка ще се провали с iPad

От Dell описват устройствата на Apple като отлични за хора, „които имат много пари и живеят на остров”

14:41 | 30.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Dell: Apple в крайна сметка ще се провали с iPad

Третият най-голям производител на компютри в света Dell прогнозира, че таблетът на Apple iPad в крайна сметка ще претърпи провал, особено сред корпоративните клиенти, пише Inquirer.

Ръководителят на маркетинга на Dell за големи частни и държавни компании Анди Ларк посочва пред списание CIO Australia, че Apple е създала пазара на таблети, за което Dell е благодарна, но в крайна сметка ще загуби от своя най-голям конкурент – операционната система на Google Android.

Аndroid набира популярност, като през идните месеци на пазара ще излязат дузина таблетни компютри с различни характеристики и ценови диапазон, базирани на мобилната платформа на Google.

Според Ларк в дългосрочен план ще спечели Android, защото е достъпна, с отворен код и много възможности, за разлика от iPad, който e с операционна система със затворен код и твърде висока цена.

Анди Ларк критикува особено остро цената на iPad с всички екстри, като клавиатура, мишка и кутия. Тя може да достигне между 1 500 и 1 600 долара, което според него е нереално и два пъти по-скъпо от съществуващите алтернативи.

По думите на Ларк устройствата на Apple са отлични за хора, „които имат много пари и живеят на остров”, но не толкова добри в една по-отворена, разнообразна и динамична среда.

Основната цел на Apple обаче не са корпоративните клиенти, защото продуктите на компанията са ориентирани към потребителите. Това създава добра възможност за конкуренти като Dell, които посочват, че при навлизането си на пазара на таблетни компютри ще поставят акцент върху корпоративните клиенти, което се надяват да им даде дългосрочно преимущество пред Apple.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още