IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung представи нов модел таблет с 10-инчов екран

По-лек, с по-висока резолюция и големина на екрана, Galaxy Tab 10,1 ще може да записва Full HD клипове с 24 кадъра в секунда

12:26 | 14.02.11 г.
<p>Новият таблет на Samsung ще е по-лек и с по-висока резолюция от предшественика си. <i>Снимка: Samsung</i></p>

Новият таблет на Samsung ще е по-лек и с по-висока резолюция от предшественика си. Снимка: Samsung

Южнокорейската компания Samsung представи нов таблет от линията Galaxy Tab. Устройството засега е с работно име Р7100, но ще се продава под името Galaxy Tab 10,1, се казва в официално съобщение на компанията пред медиите.

Таблетът е снабден със сензорен екран с диагонал 10,1 инча. Дисплеят на Galaxy Tab 10,1 ще работи с TFT матрица и ще има резолюция 1 280 на 800 пиксела. За сравнение, първият модел на Galaxy Tab, който бе представен през септември миналата година, имаше 7-инчов екран с резолюция 1024 на 600 пиксела.

Новата джаджа на Samsung работи на база операционната система Android 3,0 и е с двуядрен процесор Nvidia Tegra 2. Galaxy Tab има също две камери, разположени на лицевата и задната страна на устройството. Основната, осемпикселова камера с автофокус и светкавица, е разположена на задния панел. Тя може да записва клипчета с качество Full HD (1080р) с честота 24 кадъра в секунда. На лицевата страна се намира 2-мегапикселова камера за видеоразговори.

Galaxy Tab 10,1 ще излезе на пазара в две разновидности – с 16 и 32 гигабайта вградена памет. Устройството няма слотове за USB и HDMI, но има възможност за поставяне на SIM карта.

Таблетът тежи 599 грама и е с дебелина 10,9 милиметра. За сравнение, таблетът на Apple iPad с модул за безжична връзка е с тегло 730 грама.

От Samsung не съобщават датата на пускането в продажба на новия таблет. Не е ясна и цената му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още