IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber планира да закупи десетки хиляди автономни автомобила от Volvo

Доставката на автомобилите е планирана между 2019 и 2021 г.

19:10 | 20.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Uber планира да закупи 24 хил. автономни автомобила от Volvo, което означава, че компанията за споделено пътуване ще се отклони от концепцията за приложение за таксиметрови услуги чрез собствени автомобили, предаде Ройтерс.

Комбинирането на автомобилите на Volvo със системата за самоуправление на Uber се основава на почти тригодишното им сътрудничество.

Производителите на автомобили и технологичните стартъп компании създават силни съюзи в стремежа си да подобрят технологията за самоуправление и да претендират за част от това, което се очаква да се превърне в бизнес за няколко милиарда долара.

Доставката на автомобилите е планирана между 2019 и 2021 г.

Ако Uber купи всичките 24 хил автомобила, това ще бъде най-голямата поръчка на Volvo и най-голямата продажба в автономната автомобилна индустрия.

Uber тества прототипни автомобили Volvo от повече от година, като шофьорите на предната седалка се намесват при проблем в системата за самоуправление.

Автомобилите без водач на Uber ще бъдат достъпни чрез приложение. Все още няма обявени финансови подробности за сделката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още