IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple създава сериал с Dr. Dre?

Компанията все повече насочва вниманието си към развлекателната индустрия

15:10 | 15.02.16 г. 1
<p>
	Dr. Dre.<em> Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Dr. Dre. Снимка: архив Ройтерс

Apple създава собствен телевизионен сериал с рапъра и продуцент Dr. Dre, твърди източник, запознат с въпроса. Това се случва на фона на експериментите на производителя на iPhone и iPad в създаването на забавления, които да продават на повечето свои устройства, пише Bloomberg.

Dr. Dre - съоснователят на Beats Electronics, която е собственост на Apple, ще участва в сериала и ще бъде негов продуцент. Името на сериала ще е „Vital Signs”, твърди източник, който е пожелал анонимност, тъй като проектът все още е конфиденциален.

Не е ясно как Apple планира да разпространява сериала, допълва той. Сред опциите са чрез стрийминг услугата Apple Music, чрез iTunes и чрез Apple TV.

Технологичният гигант започна да прави повече инвестиции в сферата на забавленията, като започна да прави радио програми за Apple Music, миналата година работи с Тейлър Суифт по пускането на документален филм за турнето ѝ и проучва възможностите за създаването за телевизионна услуга за предаване на съдържание на живо. Освен това компанията проведе разговори с директори на компании в развлекателната индустрия за предлагането на ексклузивни предавания за Apple TV, коментираха още миналата година източници, запознати с въпроса.

„Vital Signs” е експеримент и не е част от тези усилия, посочва един от източниците.

Кристин Монахън, един от говорителите на Apple, отказа да коментира въпроса. От екипа на Dr. Dre не са отговорили на запитването за коментар.

Сериалът ще включва шест епизода и ще е наполовина автобиографичен, пише Hollywood Reporter, който писа по-рано в петък за плановете на Apple. 50-годишният рапър, чието име е Андре Йънг, продаде Beats на Apple за 3 млрд. долара през 2014 г. със своя партньор Джими Айовин. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още