IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившата сграда на Музея за народно изкуство в Ню Йорк ще бъде съборен

С промените към институцията ще бъдат добавени над 3700 кв. м за нови галерии и обществени площи

15:07 | 09.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Бившата сграда на Музея за народно изкуство в Ню Йорк ще бъде съборен

Попечителите на Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк са одобрили първоначалните детайли по план за мащабно разширение, който ще позволи събарянето на сградата на бившия Музей за американско народно изкуство в съседство, предаде Bloomberg.

С промените към институцията ще бъдат добавени над 3700 кв. м за нови галерии и обществени площи след завършването на проекта през 2018 или 2019 г. Планът за събарянето на Музея за народно изкуство предизвика протести от страна на архитекти и защитници на историческите паметници след обявяването си през април миналата година. Това накара попечителите да го преразгледат. 

След шестмесечно проучване обаче се е стигнало до решението, че разрушаването на старата сграда е единственият начин да се постигне един напълно интегриран комплекс. Музеят на народното изкуство бе отворен преди 13 години и затвори врати през 2011 г. Музеят за съвременно изкуство закупи сградата, за да може Музеят за народно изкуство да изплати дългове за 32 млн. долара и да финансира растежа си.

В момента Музеят за народно изкуство се помещава в по-малка сграда в Манхатън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още