IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carlsberg очаква ръст на печалбата заради по-високи приходи в Азия

Компанията продължава да изпълнява програмата си за съкращаване на разходите

10:38 | 08.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Датската пивоварна Carlsberg очаква печалбата да се повиши през тази година, след като компанията ускори програмата за съкращаване на разходите, а печалбата на азиатските пазари се увеличава, съобщава Bloomberg.

Оперативната печалба ще се повиши с около 5% на органична база, след като нарасна с 5% миналата година, обяви базираният в Копенхаген производител на бирата Tuborg. Компанията също така прогнозира, че валутни колебания ще осигурят печалба от 350 млн. крони (50 млн. долара) през 2017 г.

Главният изпълнителен директор Сеес ’т Харт вече съкрати работни места, затвори пивоварни и се изтегли от слаби пазари като Финландия като част от програмата за икономии, която обяви миналата година. Подобряването на перспективите в Русия, където Carlsberg е най-големият пивовар, също стои зад добрите прогнози.

Производителят по-рано обяви, че планира да намали с до 2 млрд. крони разходите си до края на тази година, докато се подготвя да се изправи срещу по-големия конкурент след сливането на Anheuser-Busch InBev и SABMiller.

В същото време Carlsberg е в преговори с правителството на Виетнам за придобиване на дял в Hanoi Beer Alcohol Beverage Corp., която контролира около половината от бирения пазар в Северен Виетнам с марки като Bia Ha Noi. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още