IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Crazy Rich Asians остана на върха на боксофиса в САЩ трети пореден уикенд

„Мисията невъзможна: Разпад“ обаче оглави световната боксофис класация след забележителен дебют в Китай

12:51 | 03.09.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Екипът на Crazy Rich Asians. <em>Снимка: Crazy Rich Asians Facebook Page</em></p>

Екипът на Crazy Rich Asians. Снимка: Crazy Rich Asians Facebook Page

Crazy Rich Asians продължава да води боксофис класацията в Северна Америка за трети пореден уикенд, с което направи последните два дни, предшестващи почивния Ден на труда в Щатите, едни от най-силните за последните няколко години. В същото време последният блокбъстър с Том Круз постигна невероятни резултати при премиерата си в Китай, съобщава Bloomberg.

Романтичната комедия Crazy Rich Asians на Worner Bros. събра 22,2 млн. долара в САЩ и Канада през уикенда, сочат оценки на ComScore. “Мега звяр“ на същото студио е на второ място с приходи за 10,5 млн. долара.

„Мисията невъзможна: Разпад“ на Paramount остана на трета позиция със спечелени 7 млн. долара, но поведе глобалния бокофис с 96,1 млн. долара, съобщава ComScore. Филмът “Операция край“, разказващ за опита да бъде заловен нациста Адолф Айхман, се оказа четвърти с 6 млн. долара. Научната фантастика Kin обаче не успя да се класира в топ 10 с премиерата си.

Шестата серия от франчайза „Мисията невъзможна“ се издигна до върха на световния боксофис след „невероятен дебют за 77,3 млн. долара в Китай“, отбелязва ComScore.

Очакваше се комбинацията от нови филми и силно представяне на Crazy Rich Asians да подкрепи продажбите през последния уикенд от летния киносезон. По време на дългия уикенд в САЩ заради Деня на труда прогнозите са 10-те най-гледани филма да съберат почти 100 млн. долара, посочва Box Offce Pro. Това ще бъде с около 60% над сумата преди година, която най-големите ленти събраха 61,7 млн. долара.

Само Crazy Rich Asians се очакваше да донесе над 23 млн. долара от петък до неделя, се вижда от същата оценка. Глобалните му приходи възлизат на 32,6 млн. долара към неделя, посочва ComScore.

Друга лента с актьор от азиатски произход в главната роля – добре приетият „Търсене“ на Sony Pictures, бе разпространен из повече кина този уикенд и стигна пето място по продажби с 5,7 млн. долара. Според RottenTomatoes.com, който събира оценките на критиците, 90% от тях препоръчват филма.

„Операция край“, който бе представен по-рано тази седмица, не успя да отговори на прогнозата на Box Office Mojo за приходи от 7,3 млн. долара. Филмът, в който Айхман – главният ръководител на Холокоста, се играе от Бен Кингсли, следва усилията на Израел да улови нациста и да го даде под съд. Повече от половината критици препоръчват филма, чиято продукция струва 24 млн. долара.

Kin, който събра 3 млн. долара в дебютния си уикенд, не успя да влезе в топ 10. Само 33% от критиците препоръчват лентата, в която младо момче използва оръжие от неясен произход, за да помогне на брат си в битката с престъпници. Box Office Pro очакваше продажби за 3,5 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още