IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Фантастичните животни" на Дж. К. Роулинг поведоха и българския боксофис

Приключенията на Нют Скамандър в Ню Йорк през 20-те години на миналия век са гледани от 22 005 зрители за три дни на екран

11:33 | 23.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Fantastic Beasts Facebook Page</em></p>

Снимка: Fantastic Beasts Facebook Page

Създаденият по едноименния роман на Дж. К. Роулинг филм "Фантастични животни и къде да ги намерим" е най-гледаният у нас след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните. Приключенията на Нют Скамандър в Ню Йорк през 20-те години на миналия век са гледани от 22 005 зрители и са събрали 237 656 лева приходи за трите дни на екраните у нас.

На втора позиция сред най-гледаните филми у нас е "Тролчета", който престоя на първото място през миналите три уикенда. Веселата история за спасяването на тролското село е събрала вече 90 506 зрители и има 787 458 лева приходи за месец по екраните у нас.

Трети по ред е "Доктор Стрейндж", създаден по героя от комиксите на Стив Дитко и Стан Лий от 60-те години на миналия век. Случващото се с д-р Стивън Стрейндж след автомобилна катастрофа и превъплъщаването му в най-могъщия жив магьосник е гледано вече от 79 126 зрители и са събрани 841 407 лева от билетите им за трите седмици у нас.

Четвърто място е за "Първи контакт", заснет по разказа на американския писател - фантаст Тед Чианг. За десетте дни от премиерата му у нас филмът за срещата експерта-лингвист д-р Банкс с представителите на извънземна цивилизация, пристигнали на Земята, е гледана от 17 288 зрители и е събрала 145 312 лева приходи.

На пето място е екшънът "Счетоводителят" с Бен Афлек в главната роля. Историята на Крисчън Улф - високоефективен счетоводител, който обслужва престъпни структури, е гледана от 45 855 зрители и има 292 936 лева приходи за месеца на екраните у нас.

Шести по ред сред първите 10 е "Ад" по едноименния роман на Дан Браун. Пътуването на героя на Том Ханкс сред италиански и турски градове в търсенето на смъртоносен вирус, заплашващ с унищожение човечеството, е гледан вече от 104 232 зрители и има 865 754 лева приходи за месец и половина у нас.

На седмо място е "Равни" с Кристен Стюарт и Никълъс Хоулт в главните роли. Историята за футуристичен свят, където емоциите са потиснати, е гледана от 2 857 зрители и има 24 977 лева приходи за първите й три дни на екраните у нас.

Осмо място заема руската анимация "Квакъри", в която се разразява битка между патици и хора за мястото им на Земята. Забавната история е десет дни у нас и за това време е гледана от 6 392 зрители и има 55 696 лева приходи.

Третата премиера от миналия уикенд - екшънът "Операция Ескобар", е на девето място по зрителски интерес. Създаденият по действителни събития филм, описани в автобиографията на Робърт Мейзър, който успява да осъществи една от най-големите операции под прикритие, внедрявайки се в картела Меделин за близо 2 години, е гледана от 2 406 зрители и има 21 208 лева приходи.

На десета позиция е екшънът "Джак Ричър: Не се връщай", създаден по книгата "One Shot" на Лий Чайлд. Историята на следователя Джак Ричър и разплитането на поредния случай, в който трябва да оневини близки хора, е гледана от 47 944 зрители и има 404 497 лева приходи за месец на екраните у нас.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още