IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ikea отчете ръст на продажбите от 7,1%

Най-голямата верига за мебели в света планира да отвори магазин в Сърбия

11:33 | 13.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Най-голямата верига мебелни магазини в световен мащаб – Ikea Group, отчете ръст от 7,1% на годишните си приходи от продажби отчасти в резултат на растежа в Китай, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

Приходите са нараснали до 34,2 млрд. евро през 12-те месеца до края на август, съобщи в свое изявление компанията във вторник.Изключвайки ефектите от валутните курсове, приходите от продажбите растат със 7,9%. Продажбите от магазините, отворени преди поне година, от своя страна се увеличават с 4,8%.

„Китай остава един от най-бързо растящите пазари за Ikea Group, заедно с Австралия, Канада и Полша. Германия задържа позицията си на най-голям пазар, следван отблизо от САЩ и с поредна нова година на рекорден ръст. Разширяването също продължава по план, като очакваме да отворим първите си магазини в Индия и Сърбия през следващата година“, пишат от компанията в съобщението.

С това Ikea Group потвърди плановете си да отвори магазин в западната ни съседка, след като компанията вече разполага с такъв у нас – в столицата София. Друга важна стъпка за компанията ще е навлизането на един от най-бързо развиващите се пазари в света – Индия. Въпреки ниското си ниво на развитие индийската икономика расте бързо, а освен това е и една от най-големите в света.

Целта на Ikea Group е компанията да реализира приходи от 50 млрд. евро до 2020 г. и затова възнамерява да отваря нови магазини и да увеличава онлайн предложенията си. В момента компанията работи в 28 страни и разполага с 340 магазина. За последните 12 месеца са отворени 12 нови магазина. Освен това концернът се радва на 783 млн. посещения в магазините си за последната година.

Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още