IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите на Борусия аплодираха новия треньор Петер Бош

Цената на акциите скочи до 15-годишен връх след назначаването на холандския специалист

09:42 | 07.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Представянето на новия треньор на жълто-черните. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Представянето на новия треньор на жълто-черните. Снимка: Ройтерс

Новият треньор на германския футболен отбор Борусия Дортмунд Петер Бош донесе радостно вълнения не само за феновете, но и за инвеститорите на клуба, след като цената на акциите му се повиши до 15-годишен връх. Във вторник ценните книжа поскъпнаха с 2,7 на сто до 6,42 евро, като това е същевременно и най-високата им стойност за годината, предава DPA.

„Ангажирането на Бош като нов треньор бе отчетено подобаващо още на сутринта. Признаци за назначението имаше още в понеделник вечер“, казва пазарен участник. 

"Пазарът оценява смяната в носителя на купата за тази година и член на Бундеслигата много положително", смята друг дилър. Затова и не реагира негативно на включената в договора сума за обезщетение за бившия вече клуб на Бош – Аякс Амстердам, който ще получи 5 млн. евро от германците. Бош има договор с Борусия до лятото на 2019 г.

По време на уволнението на предишния треньор на жълто-черните Томас Тухел преди седмица цената на акциите на клуба бе 6,05 евро. Малко преди това тимът успя да завоюва Купата на Германия.

От началото на годината пък акцията е добавила 20 на сто към стойността си.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още