IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борусия Дортмунд в търсене на нови инвеститори

Клубът не е под натиск за увеличение на капитала си, твърди председателят на Борда на директорите

13:27 | 10.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ханс-Йоахим Ватцке: Водим сондиращи преговори с възможни партньори за влизането им в клуба. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Ханс-Йоахим Ватцке: Водим сондиращи преговори с възможни партньори за влизането им в клуба. Снимка: Ройтерс

Един от водещите германски футболни отбори – Борусия Дортмунд (BVB), преговаря със стратегически инвеститори.

„В момента водим сондиращи преговори с възможни партньори за влизането им в клуба“, заявява председателят на Борда на директорите Ханс-Йоахим Ватцке пред Süddeutsche Zeitung.

„Има интерес от няколко големи компании“, отбелязва той. При това всеки концерн е добре дошъл като стратегически инвеститор, дори ако все още не е част от групата на спонсорите. Но този интерес трябва да бъде отразен в дългосрочно допълнително сериозно спонсорство, пояснява Ватцке. Според него в момента BVB не е под натиск за увеличение на капитала си. „Но ако при нашите сондирания се появи нещо наистина смислено, ние ще вземем своевременно решение". 

Предварителни разговори са били проведени и с Deutsche Bank. Бордът на банката обаче е решил единодушно след продължителен преглед на финансите в петък, че засега няма да вземе участие в клуба от Бундеслигата, заяви говорител на Deutsche Bank.

„Разбира се, жалко е да се знае, че Deutsche Bank би започнала такова партньорство, а в крайна сметка се отказва“, казва Ватцке. Той е получил лично обаждане в петък вечер от съизпълнителния директор на банката Юрген Фитчен, който го е уведомил за решението.

От 23-и юни акциите на BVB ще се търгуват в подиндекса SDax във Франкфурт, който отчита представянето на 50 малки и средни компании в Германия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още