IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lindt потвърди годишните си прогнози след по-добро представяне в Северна Америка

Предизвикателствата за сектора остават, тъй като потреблението на шоколад е ударено от тенденцията за консумиране на по-здравословни продукти

13:20 | 24.07.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lindor Italia Facebook Page</em></p>

Снимка: Lindor Italia Facebook Page

Швейцарският производител на шоколади Lindt & Spruengli заяви, че е напът да постигне целта си за растежа тази година, след като органичният ръст се е ускорил през първото полугодие, подкрепен от подобряване на трудния пазар в Северна Америка, предава Ройтерс.

Предизвикателствата за сектора остават, тъй като потреблението на шоколад е ударено от тенденцията за консумиране на по-здравословни продукти и промяната в навиците за пазаруване. Потребителите все повече купуват продукти онлайн, където са по-малко изкушени да пуснат в кошницата си някой шоколад.

Нетната печалба на производителя на шоколадовите бонбони Lindor е скочила с 13% до 86 млн. франка (86,5 млн. долара), което е малко над прогнозата за 84,3 млн. франка в проучване на Ройтерс.

Органичният ръст на продажбите се е ускорил до 5,1% през първото полугодие от 3,7% през 2017 г., подкрепен от по-добро представяне на важния американски пазар, където придобиването на Russell Stover е натежало върху растежа.

Органичният ръст в Северна Америка се е ускорил до 4,0% след негативни развития през 2017 г. Lindt заяви, че Russell Stover, придобит през 2014 г., е успял да стаблизира продажбите си само „със скромен спад през първото полугодие“.

Lindt потвърди, че иска органичният растеж да достигне около 5% тази година и потвърди целта си за ръст от 6-7% в средносрочен до дългосрочен план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още