IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Логан" развали настроението на инвеститорите в 21st Century Fox

Компанията отчита спад на приходите от 5 на сто до 7,6 млрд. долара през първото тримесечие

12:30 | 11.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският развлекателен концерн 21st Century Fox не се развива толкова добре в началото на годината. През първото тримесечие до края на март печалбата спада от 841 млн. до 799 млн. долара, отчете  компанията на Рупърт Мърдок. 

Печалбата на Fox достига 54 цента на акция, докато анализаторите очакваха печалба от 48 цента, предаде Ройтерс.  

По отношение на приходите компанията отчита спад от 5 на сто до 7,6 млрд. долара, като обаче не успя да отговори на очакванията на анализаторите.

Преди всичко филмовото подразделение около богатото на традиции студио 20th Century Fox не успява да задържи успехите си от предишната година, свързани с филма „Дедпул“. Тазгодишният хит „Логан“ - десетият филм от поредицата „Х-Мен“ и трети в трилогията на Върколака, не се е представил толкова добре.

В подразделението за кабелна телевизия, където е и новинарският канал Fox News и което попадна наскоро под прожекторите на медиите заради спекулации за сексуални обвинения към високопоставени мениджъри, приходите скачат с 2 на сто. Рекламните приходи в САЩ обаче стагнират, поради което и резултатите тук са под очакванията. 

Рекламните приходи на Fox като цяло скачат с 16 на сто, подкрепени от разходите около финала на Super Bowl, който бе излъчен през тази година от Fox. Главният изпълнителен директор Джеймс Мърдок, син на магнага Рупърт Мърдок, заяви в срещата с анализаторите, че всички канали с изключение на National Geographic, са отчели ръст на рекламните приходи.  

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още