IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мидуей" победи "Доктор Сън" в американската боксофис класация

Продукцията на Lions Gate Entertainment, чието действие се развива по време на Втората световна война, генерира продажби от 17,5 млн. долара

11:33 | 11.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Историческият филм „Мидуей“ изненадващо се нареди на върха на боксофис класацията в Северна Америка през уикенда, надвишавайки прогнозите за приходи от продажба на билети и изпреварвайки адаптацията на Стивън Кинг по едноименния му роман „Доктор Сън“.

Продукцията на Lions Gate Entertainment, чието действие се развива по време на Втората световна война, генерира продажби от 17,5 млн. долара в американските и канадските киносалони, изчисли изследователят Comscore Inc. в неделя, цитиран от Bloomberg. Анализаторите очакваха от 11,4 до 15 млн. долара.

Бюджетът на „Мидуей“ е 100 млн. долара. Филмът представя историческата морска битка между САЩ и Япония, която се провежда шест месеца след като японците бомбардират Пърл Харбър на 7 декември 1941 г.
Актьорският състав включва имена като Денис Куейд, Аарон Екхарт, Ник Джонас, Люк Евънс, Ед Скрейн и Манди Мур. box box

На второ място в  класацията тази седмица е филмът на ужасите „Доктор Сън“ на Warner Bros., който е адаптация по едноимемнния роман на Стивън Кинг. Продукцията регистрира 14,1 млн. долара приходи през този уикенд.  Анализаторите прогнозираха между 25 и 28 млн. долара. Филмът от студийното подразделение на AT&T Inc. е с бюджет от 45 млн. долара. Той е продължение на класиката от 1980 г. „Сиянието", режисирана от Стенли Кубрик и с участието на Джак Никълсън. В „Доктор Сън“ Юън Макгрегър играе порасналия Дани, който е син на героя на Никълсън.

На трето място се нареди „Игра с огън“, семейна комедия от Paramount за пожарникари, спасяващи шумни и непокорни деца. Филмът  регистрира продажби на стойност 12,8 млн. долара, надвишавайки очакванията на анализаторите за 8 млн. долара.

"Миналата Коледа", романтичната комедия на Universal Pictures с участието на звездата от „Игра на тронове" Емилия Кларк и Хенри Голдинг от „Луди богати азиатци", се нареди на четвърто място и регистрира продажби от 11,6 млн. долара. Анализаторите очакваха между 14 и 16,5 млн. долара.

На пето място остана „Терминатор - Мрачна съдба", който беше на първа позиция в класацията преди седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още