IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Терминатор: Мрачна съдба" оглави боксофис класацията в Северна Америка

Възраждането на популярния филмов сериал е белязано от завръщането на звезди като Линда Хамилтън и Арнолд Шварценегер

16:18 | 04.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Getty</em></p>

Източник: Getty

"Терминатор: Мрачна съдба" на Paramount Pictures застана начело на боксофис класацията за уикенда в Северна Америка, но не оправда очакванията за печалба от продажба на билети. Възраждането на популярния филмов сериал е белязано от завръщането на звезди като Линда Хамилтън и Арнолд Шварценегер.

"Терминатор: Мрачна съдба" е генерирал продажби на стойност 29 млн. долара в американските и канадските киносалони през уикенда, съобщи Comscore Inc. в неделя, цитиран от Bloomberg. Прогнозите на анализаторите варираха в широки граници - от 33,5 млн. до 42 млн. долара, докато студиото очакваше по-скромните 30 млн. долара.
Филмът успя да победи с лекота още три нови издания, включително криминалната драма „Тъмната страна на Бруклин“ на Warner Bros. и биографичния „Хариет“ на Focus.

"Терминатор: Мрачна съдба" получи предимно благоприятни отзиви от критиците, като 68% препоръчват продукцията, според Rotten Tomatoes. Шестият филм от поредицата е пряко продължение на „Терминатор 2: Денят на страшния съд“ от 1991 г., а Джеймс Камерън, който пише и режисира най-ранните снимки на сагата, е съавтор.

"Терминатор: Мрачна съдба" все още може да очаква покачване на печалбата. Box Office Mojo оцени производствения бюджет на 185 млн. долара, а студията обикновено харчат десетки милиони долари повече за популяризиране на своите филми. Последната част от поредицата, "Терминатор: Генезис" от 2015 г., генерира продажби на билети по целия свят на стойност 441 млн. - сума, която беше разделена с киносалоните.

Boxoffice Pro прогнозира продажбите от първите 10 филма за този уикенд да намалеят с 19% в сравнение с миналогодишните, продължавайки тенденцията за спад в продажбите спрямо година по-рано.

„Замръзналото кралство 2" на Walt Disney, който се очаква по-късно този месец, и „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“, който ще излезе в края на декември, би трябвало да подпомогнат ръста в продажбата на билети, макар че е малко вероятно да променят очаквания спад в билетните продажби на годишна база, според Bloomberg Intelligence.

На второ място в класацията на северноамериканските кина тази седмица е филмът „Жокера".

На трета позиция остана „Господарка на злото 2“ с участието на  Анджелина Джоли в главната роля.  

Четвърто място заема автобиографичната лента „Хариет“, която разказва за живота на американска аболиционистка Хариет Тъбман.

На пето място се нарежда анимацията „Семейство Адамс“

Продукцията „Земята на зомбитата: Двойна проверка“ остава на шеста позиция, филмът на ужасите „Обратно броене“ от STX Entertainment  - на седма.

Осмото място се заема от екшъна на Sony Corp. „Черно и синьо“.

Деветата позиция е за криминалната драма „Тъмната страна на Бруклин".

На последно място се нарежда анимацията „Арктически кучета“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още