IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Жокера" се завръща на върха на класацията в северноамериканския боксофис

Това е най-касовият филм с червена точка за всички времена в световен мащаб

13:10 | 28.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

„Жокера“ отново заема първото място като най-гледан филм в северноамериканските кина, изпреварвайки три нови издания, които се опитват да спечелят първенството в класацията.

Филмът на Warner Bros. за супер злодея на DC Comics печели 18,9 млн. долара от продажби през уикенда, според изследователят Comscore Inc. Това е най-касовият филм с червена точка за всички времена в световен мащаб след като се задържа четири седмици на върха и миналата седмица успя да свали от там лидера на Уолт Дисни  "Господарка на злото 2".

Филмът с участието на  Анджелина Джоли в главната роля  остава на второ място през този уикенд. На трето място се нарежда анимацията „Семейство Адамс“, а на четвърто - втората част на "Земята на зомбитата".

Нито едно от трите нови издания не е способно да оспори първенството на хитова продукция като „Жокера“.

Филмът на ужасите „Обратно броене“ от STX Entertainment надминава очакваните приходи от 8 млн. долара, печелейки  9 млн. долара по време на премиерния си уикенд. Продукцията се нарежда на пето място.

Шесто място в класацията заема екшънът на Sony Corp. „Черно и синьо“, който надвишава очакваните между 6 и 7,2 млн. долара, донасяйки 8,3 млн. долара от продажба на билети.

На 7-ма позиция е „Близнакът“ с участието на Уил Смит.

Филмът „Фарът“, чието действие се развива в началото на 20-ти век, се нарежда на 8-мо място.

„Война на токовете“, филм на 101 Studios за раждането на електричество и оценен между 2,8 млн. и 3,9 млн. долара, печели приходи от продажба на билети в размер на 2,7 млн. долара и заема 9-та позиция.

На последното 10-то място в класацията остава анимацията „Загубеният Йети“.

Продажбите на билети не вървят със същия темп както миналата година. Box Office Pro предвижда че приходите от първите 10 филма през този уикенд ще бъдат различни от приходите през същия уикенд година по-рано.

Киносалоните се нуждаят от 17% скок в приходите от билети през това тримесечие, само за да завършат 2019 г. в съответствие с миналата година -  разлика, която може би е твърде голяма, за да се компенсира според Bloomberg Intelligence.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още