IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намаленията донесоха на H&M по-добри от очакваното продажби за тримесечието

За периода от юни до август приходите на компанията, без ДДС, нарастват с 9% на годишна база

11:52 | 17.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на Hennes & Mauritz AB (H&M) отбелязват ръст през фискалното трето тримесечие на годината от юни до август. Шведската компания отчете по-добри от очакваното резултати благодарение на мащабните намаления на компанията и по-евтината крона, съобщава Bloomberg.

Приходите, без данъка добавена стойност, нарастват с 9% до 55,8 млрд. крони (6,2 млрд. долара) на годишна база, което е над прогнозите за 54 млрд. крони, като над половината от увеличението се дължи на представянето на шведската валута.

От втория по големина търговец на дрехи на дребно в света съобщават още, че транспортни проблеми през трите месеца са довели до увеличение на разходите в САЩ, Франция, Италия и Белгия.

Миналата седмица собственикът на Zara – Inditex SA, отчете най-слабите си резултати по отношение на ръста на продажбите през полугодието от четири години насам.

Необичайно горещото време в САЩ и Западна Европа това лято по всяка вероятонст е причината повечето потребители да избягват магазините, предпочитайки по-евтини и леки дрехи като тениски и къси панталони.

H&M трябваше да се пребори и с други предизвикателства като нарастващата конкуренция в онлайн продажбите, както и с транспортни затруднения и натрупване на стока.

Очаква се базираната в Стокхолм компания да отчете пълните си резултати за пълното тримесечие на 27 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още