IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Октоберфест е под въпрос тази година

Властите ще решат скоро дали да проведат прочутия бирен фестивал

17:15 | 16.04.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg

Най-големият годишен бирен фестивал Октоберфест вероятно няма да се състои тази година заради кризата с коронавируса. Това обяви баварският премиер днес, цитиран от Ройтерс.

Всяка година Октоберфест привлича около 6 млн. посетители в Мюнхен, а мнозина идват от чужбина. Посетителите се събират на големи общи маси, пият бира, хапват традиционни ястия и слушат музика.

Но баварският премиер Маркус Зьодер каза пред журналисти, че е силно скептичен за това дали тазгодишният фестивал ще успее да се проведе. Събитието е планирано за периода 19 септември – 4 октомври. Зьодер заяви, че финалното решение по въпроса ще бъде взето заедно с кмета на Мюнхен Дитер Ритер в рамките на следващите две седмици.

Германското правителство и регионалните власти се разбраха в сряда да започнат отслабване на част от мерките, взети за овладяване на разпространението на коронавируса, които влязоха в сила преди месец.

Въпреки че се опитва да разхлаби правилата, Германия реши, че големите събития ще бъдат забранени в страната до 31 август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ing5rov
преди 4 години
да се учат да си ядат наденицата с кисело зеле пред телевизора , пък след толкоз бира , тъкмо няма да опикават зелените площи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още