IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паркът Disneyland в Хонконг планира разширяване за 1,4 млрд. долара

Тематичният парк, който отчита загуба напоследък, се надява така да привлече повече посетители

15:15 | 22.11.16 г.
<p>
	Представяне на идеята за разширяване на парка. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Представяне на идеята за разширяване на парка. Снимка: архив Ройтерс

Walt Disney ще разшири тематичния си парк  Disneyland в Хонконг с инвестиция за 1,4 млрд. долара в опит да привлече повече посетители, заяви американската развлекателна компания и местният ѝ партньор във вторник.

Hong Kong Disneyland – най-малкият парк на компанията, понася удари от слабия туризъм и местен пазар за търговия на дребно и отчете първата си загуба от четири години през 2015 г. Той намали работните места, без да уточнява с колко, по-рано тази година, допълва Bloomberg.

Паркът в Хонконг е изправен пред конкуренция и от други оператори на тематични паркове, които се борят за китайски посетители, включително Dalian Wanda, която планира да похарчи милиарди долари за поне 20 нови туристически паркове в Китай.

Правителството на Хонконг, което притежава 53% дял от тематичния парк, ще се включи със 750 млн. долара, а Disney ще плати близо 650 млн. долара за разширяването, което ще се случи между 2018 и 2023 г.

Паркът в Хонконг ще добави тематични части, свързани с филма „Замръзналото кралство“ и по комиксите на Marvel - атракции, с които се надява, че ще се разграничи от останалите паркове по света, включително Disneyland в Шанхай, отворил врати през юни тази година.

Disney каза, че този месец посещенията в парковете в Хонконг, Париж и Калифорния са намаляли през последното тримесечие, а 4 млн. души са посетители парка в Шанхай през първите четири месеца.

Disney обяви още, че разширяването ще създаде 3500 работни места и накрая ще увеличи заетостта в самия парк със 600 служители.

В Hong Kong Disneyland са ангажирани 5300 души на пълно работно време и 2500 души на непълно, което го прави един от най-големите работодатели в Хонконг, сочи Annual Business Review на компанията за фискалната 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още