IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на Disney не отговориха на очакванията

Медийните мрежи на компанията я препъват през четвъртото тримесечие

17:50 | 11.11.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Walt Disney отчете резултати за тримесечието, които се оказаха под очакванията на анализаторите отчасти заради проблемите в сегмента с медийните мрежи, предава CNBC.

Компанията обяви, че печалбата ѝ е достигнала 1,10 долара на акция при приходи от 13,14 млрд. долара през четвъртото ѝ фискално тримесечие. Приходите са се свили с 3% спрямо същия период миналата година, в който според Disney е била добавена една допълнителна седмица.

Анализаторите очакваха Disney да генерира печалба от 1,16 долара на акция и приходи в размер на 13,52 млрд. долара според консенсусната прогноза на Thomson Reuters.

“Ние сме много доволни от представянето си за годината, генерирайки най-високите приходи, нетна печалба и печалба на акция в историята на Disney”, обяви главният изпълнителен директор Боб Айгър.

Акциите на Disney понижиха стойността си с близо 3% по време на следборсовата търговия, реагирайки веднага на новините, но след това се възстановиха и отбелязаха ръст, след като директорите се опитаха да успокоят притесненията по време на срещата с инвеститорите.

Книжата на компанията са под натиск напоследък, след като Nielsen потвърди, че спортната мрежа ESPN е загубила 621 хил. абонати за месец. Disney постави под въпрос тези данни.

Медийните мрежи са най-големият източник на продажби за Disney, следвани от парковете и курортите, студиото за развлечения и потребителските продукти. Приходите от медийните мрежи са спаднали с 3 на сто спрямо предходната година до 5,66 млрд. долара, докато оперативната печалба се е свила с 8% до 1,7 млрд. долара. Приходите от продажби на сегмента отговориха на очакванията на Wall Street според консенсусната прогноза на StreetAccount.

Оперативната печалба на компанията спадна заради кабелните ѝ мрежи, най-вече заради ESPN.

Приходите от паркове и курорти са нараснали с 1% до 4,39 млрд. долара, което се оказа под прогнозата на анализаторите за 4,57 млрд. долара.

Студиото за развлечения се радва на 2% ръст на приходите до 1,81 млрд. долара, което се оказа в съответствие с прогнозите. Disney отдава това на представянето на филми като „Търсенето на Дори“ и „Първият отмъстител: Войната на героите“.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още