Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Позабравеното вино Bordeaux има шанс да си върне клиентите с реколта 2017

Много потребители излязоха от пазара на виното Bordeaux през 2011 г. след сериозен ръст на цените през 2009 и 2010 г.

Позабравеното вино Bordeaux има шанс да си върне клиентите с реколта 2017

Снимка: Архив Ройтерс

Реколтата на виното Bordeaux от 2017 г., което ще бъде представено на световното изложение за вино в началото на април, е „шанс да спечелим обратно клиентите“ след вариращото качество на виното и ценовата му турбулентност през последните седем години, коментира управляващият директор на най-големия вносител на вина във Великобритания Justerini & Brooks Чадуик Дилейни за Bloomberg.

Подновеният успех на реколтите от 2014 г. насам, след по-предизвикателните реколти от 2011 и 2012 г. и студеното, влажно време през 2013 г., означава, че последните вина предоставят възможност производителите в региона да възстановят част от изгубения бизнес и да установят по-твърди отношения с онези потребители, които отново се връщат към виното, казва той.

Още по темата

Много потребители излязоха от пазара на виното Bordeaux през 2011 г. след сериозен ръст на цените по време на продажбените кампании на силно хвалените реколти от 2009 и 2010 г. Тогава мнозина сметнаха вината за твърде преоценени и то в момент, в който качеството започна да спада. Някои от тези клиенти обаче започват да се връщат.

Според Дилейни някои от по-заможните клиенти, които той представлява, са се обърнали към други региони през интервала на затишие, най-вече Бургундия, Северна Ирландия и напоследък – Калифорния. Но с покачването на цените в Бургундия през последните години, той вижда шанс регионът Бордо да си възвърне част от позициите.

От 2014 г. насам „те произвеждат изключително добри вина, с много добри цени“, казва той, отбелязвайки, че регионът все още представлява най-големия обем от бизнеса на Justerini.

Макар че Бордо бе ударен от най-лошите слани от четвърт век през миналата година, най-производителните земи избегнаха удара – или заради географското си местоположение в близост до река или на хълм, или заради собствениците им, които са имали защита срещу слани.

Justerini & Brooks е частен бизнес, фокусиран върху клиентите, който продава в 49 страни, а най-големите му колекционери харчат до 3 млн. паунда за вино годишно. Средният бюджет обаче се доближава по-скоро до 30-40 хил. паунда, допълва Дилейни.

Компанията съхранява резерви на клиентите си за до 200 млн. паунда. Три поколения фамилии са сред клиентите ѝ, а има и семейство, което купува вино от нея вече осмо поколение.

Като част от бизнес модела си обаче Justerini продава и вино за около 20 млн. паунда годишно на хотели и ресторанти.

По статията работи: Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
17
 
1
преди 1 година
Бордо било позабравено, а ETHNO се пие в цяла Европа?!?!?
Брях да му се не види, колко сме изостанали от световните тенденции...

Още от Новини
Президентът на LVMH стана третият човек със състояние от над 100 млрд. долара