IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават "Уембли" за 600 млн. паунда

Английската футболна асоциация се е договорила за продажбата с американския милиардер и собственик на футболния отбор "Фулъм" Шахид Кан

16:40 | 26.09.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Английската футболна асоциация (FA) се е съгласила да продаде националния стадион „Уембли“ на американския милиардер Шахид Кан за сумата от 600 млн. паунда (790,4 млн. долара), съобщава CNBC.

Асоциацията и Кан са се съгласили да сключат сделка през последните няколко дни. Продажбата се нуждае от одобрението, както от 10-членния борд на FA, така и от мнозинството членове в пълния ѝ състав, за да бъде осъществена. Част от членовете вече са потвърдили своето съгласие. 

Милиардерът с пакистански корени преговаря с асоциацията от април насам. Той вече притежава английския футболен отбор Фулъм, както и тима от Националната футболна лига на САЩ Jacksonville Jaguars.

Предложението ще бъде разгледано в четвъртък от борда, като се очаква той да одобри сделката, след което ще се пристъпи към нейното представяне на срещата на Асоциацията през октомври, когато ще вземат участие всичките ѝ 127 членове.

Ако сделката бъде извършена, националният отбор на Англия ще продължи да провежда домакинските си срещи на „Уембли“, а Фулъм ще остане да играе на сегашния си стадион „Крейвън Котидж“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:33 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още