IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продуцентската компания на семейство Обама ще прави съдържание за Spotify

Това е разширяване на бизнеса, след като Higher Ground сключи по-рано сделка Netflix Inc. за създаване на телевизионна и кино продукция

22:16 | 06.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Продуцентската компания, зад която стоят бившият президент Барак Обама и неговата съпруга Мишел Обама, ще създава подкаст съдържание за Spotify Technology SA. Това е разширяване на бизнеса, след като Higher Ground сключи по-рано сделка Netflix Inc. за създаване на телевизионна и кино продукция.

Компанията за стрийминг ще предлага подкаст съдържанието – което ще покрива „широкообхватни теми“, на аудитория в световен мащаб в рамките на многогодишно споразумение, съобщиха от Spotify в четвъртък, цитирани от Bloomberg.

Higher Ground, компанията на семейство Обама, беше създадена миналата година, за да произвежда съдържание, което да „забавлява и вдъхновява зрителите“.

Барак и Мишел Обама не са единствените представители на Демократическата партия, които се насочват към този бизнес сегмент. Бившата първа дама и кандидат-президент Хилари Клинтън, заедно с дъщеря си Челси, подготвя създаването на продуцентска къща, която ще се занимава със създаването на филми и телевизионни проекти, съобщиха запознати източници миналата седмица.

Нарастващото търсене на аудио и видео съдържание привлече политици и други високопоставени обществени личности, включително и спортисти като баскетболиста Кобе Браян.

В изявление Мишел Обама заяви, че подкаст съдържанието на Higher Ground ще „засили гласовете, които често са игнорирани или заглушавани“.

Първият проект, издаден от компанията, бе документален филм, наречен „American Factory“, който разгазва за завод на автомобилния гигант GM в Охайо, спасен с финансирането на китайски милиардер. Сред другите продукции са също сериал за модната сцена в Ню Йорк след Втората световна война и предаване за деца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още