IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Първият отмъстител" оглави боксофиса в Северна Америка, но не с фанфари

Лентата не успя да изпълни смелите прогнози за своя дебют

11:25 | 09.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Captain America Facebook page</em></p>

Снимка: Captain America Facebook page

“Първият отмъстител: Войната на героите”, новият проект на Marvel Studios на Disney, привлече най-много зрители в кината в САЩ и Канада, откривайки летния филмов сезон, пише Bloomberg.

Третият филм за Капитан Америка и осмият на Marvel под шапката на Disney откакто компанията беше придобита от студиото през 2009 г., събра 181,8 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд в Северна Америка, обяви ComScore. Филмът генерира приходи, които се оказаха под твърде оптимистичната прогноза за поне 185 млн. долара и не успя да оспори рекорда за премиера на филм със супергерои, както някои смятаха, че ще се случи.

Филмът успя да позиционира Disney на първо място по продажби в боксофиса и печалба сред гигантите в бизнеса тази година, твърдят анализатори. Всичките ѝ пет филмови студиа, включително Marvel, Pixar и Lucasfilm, ще имат нови премиери тази година.

“Първият отмъстител” успя да разсее притесненията, че феновете може би са уморени от толкова филми за супергерои, които се планира да бъдат част от бъдещите продукции на Disney години наред.

Филмът струва около 250 млн. долара, а десетки милиони още са дадени за маркетинг. Средната прогноза на BoxOfficePro.com беше, че лентата ще събере 214 млн. долара в дебютния си уикенд в САЩ и Канада. Това е една от най-високите прогнози. Анализаторът на Box Office Guru Гитеш Пандя прогнозира около 185 млн. долара, докато Hollywood Stock Exchange очакваше 203 млн. долара.

“Първият отмъстител: Войната на героите” дебютира точно там, където трябва”, коментира Пандя в имейл. “Това не е пълен филм за Отмъстителите”.

Лентата генерира 291,2 млн. долара в международен план преди своя американски дебют и едновременен старт на прожекциите и в Китай, който скоро ще бъде най-големият филмов пазар в света. Disney и Marvel вече държат рекорда за най-добър дебютен уикенд за филм със супергерои. През 2012 г. “Отмъстителите” събра 207,4 млн. долара.

На второ място в боксофиса в Северна Америка остана “Книга за джунглата”, който генерира 21,9 млн. долара този уикенд. Позиция след него се нареди “Денят на мама” с 9 млн. долара. На четвърта и пета позиция останаха съответно “Ловецът: Ледената война” (3,6 млн. долара) и “Keanu” (3,1 млн. долара).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още