IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tiffany напусна организация за борба с фалшификатите заради Alibaba

Няколко известни марки вече се оттеглиха във връзка с проблемите, създавани от платформите на китайската компания

15:23 | 12.05.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Tiffany & Co. е поредната марка от висок клас, която напусна една от най-големите групи, обявили се срещу фалшифицирането на стоки. Това се случи, след като организацията прие за свой член китайската компания за електронна търговия Alibaba Group Holding през април, пише Wall Street Journal.

В имейл до Международната коалиция срещу фалшифицирането (IACC), изпратен в сряда, Tiffany & Co. заяви, че се оттегля от борда и като член на организацията. В писмото, разгледано от Wall Street Journal, не се посочва конкретна причина за това решение.

Gucci и Michael Kors също се оттеглиха от престижната група в последните три седмици. От Michael Kors заявиха, че допускането на Alibaba осигурява “защита на нашия най-опасен и нанасящ най-големи щети противник” в момент, в който много марки обмислят завеждането на дела за предлагането на фалшификати в сайтовете на големите компании за онлайн търговия .

Някои марки са ядосани от приемането на Alibaba за 250-ти член на неправителствената организация и посочват, че са скептични, че китайската компания ще се ангажира с борбата с фалшификатите в своите популярни платформи за пазаруване. От своя страна Alibaba отказа да коментира напускането на Tiffany & Co. Последната пък не е отговорила веднага на запитванията за коментар.

В изявление IACC посочи, че планира да “преразгледа всички свои политики и процедури, за да се потвърди, че те отговарят на най-високите стандарти и че корпоративното управление отговаря на размера, до който е достигнала IACC”. Организацията не е коментирала директно напускането на компанията за бижута.

Групата заяви по-рано, че нейният борд, включващ Tiffany, е гласувал единодушно в полза приема на Alibaba като член и “стои зад решението си”, защото онлайн магазините трябва да бъдат използвани като ресурс в борбата с фалишификатите, предлагани в интернет.

Напускането на Tiffany се случи в същия ден, в който Alibaba и IACC обявиха плановете си за разширяване на програма за по-бързо премахване на фалшификатите от сайтовете на китайската компания. Тя ще бъде отворена за всички марки и ще е безплатна. Преди това програмата беше отворена само за членове на организацията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още