Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Tiffany повиши прогнозите си след отлично представяне в Северна и Южна Америка

Търговецът на бижута на дребно успя да задмине и очакванията за финансовите си резултати за тримесечието

Tiffany повиши прогнозите си след отлично представяне в Северна и Южна Америка

Снимка: Архив Ройтерс

Търговецът на бижута на дребно Tiffany & Co задмина оценките за печалбата и приходите си за тримесечието и повиши прогнозата си за годишна печалба във вторник, след като регистрира повече продажби на бижута в Китай и Северна и Южна Америка, предава Ройтерс.

Акциите на Tiffany поскъпнаха с почти 5% в предборсовата търговия, след като компанията заяви, че очаква годишната печалба на акция да бъде между 4,65 и 4,80 долара на акция спрямо предишните насоки за 4,50-4,70 долара на акция.

Нетните приходи от продажби от Северна и Южна Америка, които формират почти половината от общите продажби на компанията, са се повишили с 8% до 475 млн. долара, подкрепени от по-високите разходи, заделяни от местните потребители.

Растежът в Китай е довел до 28-процентно увеличение на продажбите в Азиатско-тихоокеанския регион.

При постоянни валутни курсове сравнимите продажби са се увеличили със 7%. Анализаторите средно очакваха ръст от 5,73%, посочва Thomson Reuters.

Нетната печалба на компанията се е вдигнала до 144,7 млн. долара, или 1,17 долара на акция, през второто тримесечие до 31 юли, от 115 млн. долара, или 92 цента на акция, година по-рано.

Нетните продажби също са се увеличили – до 1,08 млрд. долара, от 959,7 млн. долара, надминавайки средната оценка на анализаторите за 1,04 млрд. долара.

Без еднократните ефекти печалбата на Tiffany възлиза на 1,17 долара на акция, докато Wall Street очакваше 1,01 долара на акция.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Кои са Betano - едно от онлайн казината с интерес към българския пазар