IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Търсенето на Дори" отново изплува на върха на боксофиса в САЩ и Канада

Продължението на "Търсенето на Немо" успя да надвие всички премиери

09:58 | 04.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Finding Dory Facebook Page</em></p>

Снимка: Finding Dory Facebook Page

Анимационният филм “Търсенето на Дори”, който е дело на Pixar, успя да заеме челното място в боксофиса в Северна Америка за трета поредна седмица. Лентата изпревари трите нови премиери в уикенда на Деня на независимостта в САЩ, включително новата продукция на Стивън Спилбърг и високобюджетния “Тарзан”, пише Bloomberg.

“Търсенето на Дори”, който е продължение на “Търсенето на Немо”, събра 41,9 млн. долара от продажбата на билети в кината в Северна Америка по време на дългия уикенд от петък до неделя, разкри ComScore.

“Легендата за Тарзан” се озова на втора позиция със своите 38,1 млн. долара за Warner Bros. Третото място остана за продукцията на Universal Pictures “The Purge: Election Year”, която събра 30,9 млн. долара. Детският филм на Стивън Спилбърг “Добрият великан” пък се класира веднага след него и си извоюва позицията благодарение на приходите си от 19,6 млн. долара.

Общите продажби в боксофиса достигнаха 190 млн. долара за трите дни и представляват четвъртият най-добър резултат за уикенда около 4 юли в историята, твърдят от ComScore.

Най-големите победители се оказаха Disney и Warner Bros. “The Purge” на Universal, който е антиутопичен трилър, струва около 10 млн. долара по данни на Box Office Mojo, което предполага генерирането на печалба от билети.

“Търсенето на Дори” вече има 330 млн. долара, генерирани на вътрешния пазар на филма, което го нарежда сред топ филмите за 2016 г. Анализаторите на BoxOfficePro.com очакваха продажбите за уикенда до понеделник да надскочат тези, които бяха генерирани година по-рано.

Премиерата на “Легендата за Тарзан” се оказа по-успешна от очакваното. Филмът струва 180 млн. долара и още десетки милиони за маркетинг. Прогнозите бяха, че той ще донесе 19,9 млн. долара от петък до неделя според Box Office Mojo.

Другата голяма премиера - “Добрият великан” на Спилбърг, която е базирана на книгата “Големият добър великан” на Роалд Дал, беше приет добре от критиците. Лентата събра 72% позитивни ревюта в RottenTomatoes.com. Прогнозите бяха, че филмът ще донесе между 15 и 19 млн. долара за четирите дни. Продукцията струва общо 140 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още