IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ули Хьонес ще трябва да се яви пред Темида

Президентът на Байерн (Мюнхен) е обвинен в укриване на данъци, според медийни публикации за поне 12 млн. евро

16:00 | 04.11.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бордът на директорите на&nbsp;&nbsp;Байерн (Мюнхен) стои зад Хьонес. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Бордът на директорите на  Байерн (Мюнхен) стои зад Хьонес. Снимка: архив Ройтерс

Президентът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес ще трябва да се яви в съда, реши в понеделник икономически наказателен съд в Мюнхен. "Обвинителният акт бе одобрен без промени", заяви говорителят на съда Ханс-Курт Хертел пред Handelsblatt Online.

Делото срещу 61-годишният Хьонес започва на 10-и март 2014-а година, обявиха от съда в Мюнхен. 

Насрочени са общо четири изслушвания и ще бъдат разпитани поне четирима свидетели. Подробни данни за обвинение срещу него ще бъде направени само по време на първото заседание.

Миналия четвъртък компетентният наказателен съд е позволил със свое решение обвинителният акт да бъде внесен в съда. Подробна информация за обвинителния акт обаче не може да публикува "поради особените задължения за поверителност в данъчното право", поне не преди прочитане на обвинението в залата.

С одобрението на обвинението данъчната афера на бившия национален играч достига нов пик. През април разследването на мюнхенската прокуратура срещу Хьонес за укриване на данъци стана обществено достояние. По информации на медиите Хьонес е укрил от неплатени данъци най-малко 12 млн. евро. През януари той призна, че не си плаща данъците. Два месеца по-късно неговият дом беше претърсен от властите и беше издадена заповед за арестуването му.

Все пак Хьонес остана на свобода под гаранция от 1 милиона  евро и запази поста си президент на футболния гранд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още