Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Вещи на семейство Синатра бяха продадени на търг в Ню Йорк

Най-скъпият лот на търга стана портрет на Франк Сината, нарисуван от Норман Рокуел

Вещи на семейство Синатра бяха продадени на търг в Ню Йорк

Снимка: Архив Ройтерс

Сребърна пластина с изображение на руския крайцер „Баян“, създадена в ателието на Карл Фаберже, бе продадена за 6800 долара на организирания от "Сотбис" в Ню Йорк търг с вещи на Франк и Барбара Синатра, предаде БТА.

Пластината е създадена по повод началото на строителството на крайцера в корабостроителницата „Ла Сен“ на 26 юни 1899 г. Корабът влиза в употреба през 1903 г. и година по-късно е потопен в пристанището на Порт Артур.

Още по темата

На търга бяха продадени и други вещи, създадени в ателието на Фаберже в Санкт Петербург. Рамка с емайлово покритие и позлата намери купувач за 22 500 долара, друга рамка със синьо емайлово покритие - за 15 000 долара, а сребърно ковчеже - за 7500 долара. 

Портрет на Франк Синатра, нарисуван от Норман Рокуел (1894 - 1978) бе продаден за 686 хиляди долара и стана най-скъпият лот на търга. Платената за картината сума надвишава повече от 5 пъти първоначалната й оценка. 

За 495 хиляди долара бе продадена картината „Момиче с тюрбан на главата", нарисувана от американския художник Уолт Кун (1877 - 1949) през 1938 г. От аукционната къща отбелязаха, че Барбара Синатра е харесвала много тази картина, защото й напомняла за началото на кариерата й в шоубизнеса. За 100 хиляди долара пък бе продадена абстрактна картина, нарисувана от Франк Синатра през 1991 г., посочва още БТА.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Ники Лауда пое последното си пътуване - нагоре