IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възпоменателна монета отбелязва 200 години от рождението на Г. С. Раковски

Сребърната десетолевка влиза в обращение от 22 март, съобщи централната банка

12:53 | 19.03.21 г.
<p>
	<em>Илюстрация: БНБ</em></p>

Илюстрация: БНБ

От 22 март Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „200 години от рождението на Г. С. Раковски“ от серията „Българско възраждане“.

Десетолевката е отлята в тираж 3 хиляди броя, съобщи централната банка. Цената на монетата е 102 (сто и два) лева.

Сребърната пара ще се продава на две каси на централната банка на пл. „Княз Александър I“ № 1 и на четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10. Нумизматите ще могат да си купят възпоменателната монета и от офиси и клонове на Банка ДСК, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк (България) и Тексим Банк.

В периода от 22 до 24 март всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до два броя монети, след което възпоменателната монета „200 години от рождението на Г. С. Раковски“ ще се продава без ограничения.

Investor.bg припомня, че през тази и следващите две години по програмата на БНБ ще бъдат отлети 13 възпоменателни монети, като продължава традицията да се емитират монети, с които да се отразяват важни исторически събития и личности.

През тази година в Монетния двор ще бъдат отлети четири десетолевки и една монета от два лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още