IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

CATL въвежда специален режим сред работниците за ограничаване на COVID огнищата

Служителите на концерна ще бъдат транспортирани с автобуси между фирмените общежития и завода в Ниндъ

16:23 | 11.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Китайската Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL), най-големият производител на батерии за електромобили в света, въведе т.нар. затворен цикъл за работниците в основната си фабрика в Китай в опит да избегне прекъсване на производството на фона на продължаващата борба на местните власти с новите COVID огнища, съобщава Bloomberg.

Работниците на CATL ще бъдат транспортирани между фирмените общежития и завода в Ниндъ, където новите коронавирусни огнища принудиха местните власти да наложат по-строги мерки за ограничаване на разпространението на заразата. 

„За да подсигурим доставките, приехме строги мерки за управление на мрежата за правилното функциониране на производствената база в Ниндъ“, изтъква CATL.

Редица автоконцерни бяха принудени да преустановят временно работа в своите китайски съоръжения заради новите огнища, включително Tesla Inc. и Volkswagen AG, докато индустрията продължава да се възстановява от недостига на чипове, помрачаващ сектора от края на 2020 г.

В края на март Volkswagen обяви, че спира някои от своите производствени линии във фабриката си в Шанхай. VW и Toyota Motor Corp., двата най-големи автомобилни производителя в света, спряха производството в четири завода в Чанчун преди около месец, когато градът, намиращ се на 950 километра североизточно от Пекин, въведе ограничителни мерки, за да се справи с разпространението на Covid-19.

Китайската компания за електромобили Nio Inc. заяви в събота, че е спряла производството и е забавила реализирането на доставките, тъй като много от доставчиците ѝ бяха принудени да преустановят дейността си, особено в Шанхай и Дзилин, където местните власти наложиха поетапни блокади.

CATL заяви, че е „засилила комуникацията с местното правителство“ за справяне с пандемията. Работниците ще използват специален автобус, за да „предотвратят разпространението на коронавируса“.

Производителят на батерии държи около 50% от пазара в Китай и е отговорен за около 30% глобалните доставки, според изчисления на Bloomberg Intelligence.

CATL е ключов доставчик за Nio, който успя да достави почти 10 хил. превозни средства на своите клиенти през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още