IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чуждестранни автомобилни производители се интересуват от заводите на Ford в Индия

Преговорите са на ранен етап, коментира икономическият министър на индийския щат Тамил Наду

22:34 | 30.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Kuni Takahashi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kuni Takahashi/Bloomberg

Чуждестранни автомобилни производители са показали интерес към завода на Ford Motor в индийския щат Тамил Наду, съобщава министър на индустрията на щата в четвъртък, след като разговорите с Tata Group за евентуалното му придобиване останаха без резултат.

Ford обяви плановете си да спре производството си в Индия през септември, тъй като не очаква предприятието там да стане рентабилно. Автомобилният производител се очаква да прекрати операциите в производственото си звено за превозни средства и двигатели в Тамил Наду до 2022 г., предава Ройтерс.

„Преговорите на ранен етап вървят“, казва пред информационната агенция Тангам Тенарасу, министър на индустрията на щата Тамил Наду. Той допълва, че не може да даде подробности кои фирми се интересуват.

"В крайна сметка това зависи от Ford, тъй като това ще бъде търговско споразумение. Ние просто улесняваме разговорите между компаниите", коментира той.

По думите на министъра Tata Group също е проявила интерес към закупуването на завода на Ford, след представител на компанията се е срещнал с главния министър на щата и е посетил завода за предварително проучване. Правителството на щата все още не е чуло от тях за каквато и да е сделка.

„Сега от тях зависи да направят официално съобщение“, казва Тенарасу пред Ройтерс в интервю в четвъртък.

Ford има капацитет да произвежда около 440 000 автомобила годишно в двата си завода в Индия. Компанията използва само около една четвърт от този капацитет, според компанията за данни Global Data.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още