IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford налива 5 млрд. долара в Lincoln

Сумата ще бъде използвана за създаване на нова модулна платформа

16:03 | 18.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Lincoln</em></p>

Снимка: Lincoln

В продължение на дълги години концернът Ford Motor Co. сякаш бе забравил за съществуването на марката Lincoln, а бившият генерален директор Алън Мълали дори имаше намерения да я погребе, но това не се случи.

Сега нещата тръгват точно в обратната посока, съобщава Supercar. Благодарение на новите инвестиции от страна на концерна-майка бе пуснат кросовърът MKC и започнато мащабно разширяване на производството в страната с най-голям автомобилен пазар в света – Китай.

Като цяло Ford Motor Co. смята да инвестира в марката цели 5 млрд. долара през следващите 5 години. Основната част от парите ще отидат за създаване на нова модулна платформа – D6, на която освен модели на Lincoln ще бъдат произвеждани и автомобили на Ford. Тя трябва да е готова през 2018 г., а година по-късно ще се появят следващото поколение на MKZ (на снимките е сегашната генерация на модела) и приемник на 7-местния MKT.

Преди това в Lincoln предвиждат пускането на още два автомобила – серийна версия на показания неотдавна концептуален модел MKX, както и ново поколение на всъдехода Navigator, при който ще бъде увеличено значително използването на алуминий.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още