IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия и Великобритания искат информация за емисиите на Fiat Chrysler

Серджо Маркионе отрече да е направено нарушение

17:51 | 13.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германия иска Европейската комисия да разпита Италия за софтуер, регулиращ емисиите на дизеловите автомобили на Fiat Chrysler, информира AFP, цитирана от БТА.

Говорителка на транспортното министерство заяви, че според германските власти софтуерът представлява неразрешено манипулиращо устройство.

Говорителката Свеня Фридрих отбеляза, че Fiat Chrysler е отказал среща с германските власти, а Италия е отменила среща по посредничество с ЕК, насрочена за края на месеца.



"Призоваваме комисията да настоява за нова среща в близко бъдеще", каза днес пред журналисти представителката на германските власти.

Главният изпълнителен директор на Fiat Chrysler Серджо Маркионе отрече да е направено нарушение, в отговор на разследване на Американската агенция за защита на околната среда (EPA).

Британското министерство на транспорта заяви днес, че иска да получи бързо информация от американските власти за евентуална измама с емисиите на Fiat Chrysler в САЩ, предаде AFP.

Ведомството, чийто "приоритет е да защити интересите на потребителите" във Великобритания, ще потърси информация и от производителя за превозните средства на британския пазар.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още