Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Германската платформа за търговия с употребявани коли Auto1 планира IPO

Подкрепената от SoftBank компания ще се стреми да набере около 1 млрд. евро от продажбата на акции по време на своето първично публично предлагане

Германската платформа за търговия с употребявани коли Auto1 планира IPO

Снимка: Angus Mordant/Bloomberg

Германската платформа за онлайн търговия с употребявани автомобили Auto1 обяви, че планира да се листне на фондовата борса във Франкфурт през първото тримесечие на 2021 г.

Целта на компанията е да набере приблизително 1 млрд. евро от продажба на акции по време на своето първично публично предлагане (IPO), съобщава CNBC. 

Още по темата

Основаната преди осем години Auto1 със седалище в Берлин помага на потребителите и търговците на автомобили в Европа да купуват и продават употребявани автомобили в интернет. От дружеството твърдят, че са продали над 615 000 автомобила, като компанията е генерирал 3,5 млрд. евро приходи от общо 30 държави през 2019 г.

Японският технологичен гигант SoftBank инвестира 460 млн. евро в Auto1 през 2018 г., като пазарната оценка на компанията достигна 2,9 млрд. евро. SoftBank вече притежава 20-процентен дял от компанията според Financial Times.

„Планираното IPO е следващата логична стъпка за укрепване на Auto1 Group като онлайн дестинация за покупка и продажба на употребявани автомобили в Европа“, заяви Кристиан Бертерман, главен изпълнителен директор и съосновател на германската компания.

Въпреки че Auto1 все още не е печеливша, Маркус Бозер, финансов директор в Auto1 Group, посочи, че компанията е „демонстрирала пътя си" към рентабилността.

„Планираното IPO ще подкрепи плановете за растеж на Auto1 Group, включително разширяването на нашия бизнес за търговия на дребно Autohero, който според нас представлява огромна възможност, която можем да използваме въз основа на съществуващата платформа“, изтъква Бозер.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Автомобилни компании в САЩ искат помощ от правителството заради кризата с чиповете