IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германски инженери работят върху първата кола на Apple

Американската компания вече тества своя iCar

20:34 | 21.04.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	iCar по време на първите си изпитания. <em>Снимка: Аutohome</em></p>

iCar по време на първите си изпитания. Снимка: Аutohome

Apple влиза в автомобилния бизнес. За това се говори от доста време, но сега проектът за създаването на първия автомобил на технологичната компания вече има зелена светлина, съобщава Automotive News, цитирайки немското издание Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Проектът носи името "Project Titan", като с него са ангажирани между 15 и 20 инженери. Създадена е и "секретна лаборатория" в Берлин, Германия, в която екипът разработва машината.



Въпросният екип е съставен от топ инженери, повечето от които са работили в автомобилната индустрия на Германия, сочи информацията. Изданието Electrek дори излезе с име - Крис Порит, който е бивш главен инженер на Tesla и Aston Martin.

Тъй като технологичният гигант няма опит в автомобилната индустрия, производството на iCar ще бъде поверено на компанията Magna Steyr. Тя се занимава с производството на Mercedes-Benz G-Class, Mini Countryman, Mini Paceman и други популярни модели.

Проблемът с липсващите дилърска и сервизна мрежи Apple възнамерява да реши като предлага своя автомобил само под наем, твърди Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Очаква се iCar да бъде на пазара преди края на десетилетието. В началото автомобилът няма да бъде изцяло автономен, но на по-късен етап ще бъде снабден с технология, която изцяло поема функциите на шофьора.

Същевременно китайското издание Аutohome публикува снимка на автомобил, за който твърди, че е именно iCar. Според информацията машината е заснета по време на изпитания.

Google също работи по първия си автомобил - повече вижте в Automedia.bg

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още