IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гон заведе съдебен иск срещу Nissan и Mitsubishi

Бившият директор на автомобилните компании претендира за обезщетение от 15 милиона евро

14:25 | 19.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Бившият ръководител на Renault Карлос Гон е завел дело срещу Nissan и Mitsubishi в Холандия. Говорителка на Гон в Париж потвърди в петък истинността на материала на френския вестник Le Figaro. Според него Гос обвинява Nissan и Mitsubishi в злоупотреба с прекратяването на трудовия му договор като служител на Nissan-Mitsubishi B.V. (NMBV).

Това е дъщерно дружество на двамата японски производители на автомобили, базирано в Холандия. Според Le Figaro Гон претендира за обезщетение от 15 милиона евро. При това адвокатите на 65-годишния мениджър твърдят, че Гон е подал оставка от позицията си в смесеното дружество на Renault и Nissan (RNBV). Това обаче не важало за работното му място в NMBV. Според адвокатите на Гон нарушението на договора не е закономерно. След ареста на Гон в Япония френско-японският автомобилен съюз между Renault, Nissan и Mitsubishi, който той създаде и контролира, изпадна в криза на лидерството.



Гон е обвинен в нарушаване на регулациите на фондовите пазари в Япония. Той отрича твърденията. 64-годишният мениджър, натрупал богатство в размер на 120 млн. долара през годините, които прекара като водеща фигура в автомобилната индустрия, притежава около 60 млн. долара под формата на акции в Nissan, Renault и Mitsubishi. Но тези цифри не включват компенсациите, които той е получил от Nissan преди 2010 г., които вероятно достигат десетки милиони долара, посочва Stock Visionary.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още